Színes festőtanfolyam

Színes festőtanfolyam 3 nap

“Most már nem csak a grafitot tudom uralni, hanem a festéket is. Az érzés leírhatatlan, nagyon köszönöm! Alkotni fogok, mert alkotni felemelő érzés.”
(Marcsi)

Miről szól?

Ezen a tanfolyamon szó lesz a színek komplexitásáról, összetettségéről és a színelméletről. A három nap alatt megtanulod, hogyan lásd meg, hogyan alkalmazd, hogyan keverd ki és hogyan kombináld egymással a színárnyalatokat úgy, hogy színelrendezés harmóniája tükröződjön.

Egyszerűen lépésről lépésre haladunk a gyakorlatok során, miközben ismerőssé válnak a színek és így a színkerék megfestésétől eljutsz a negyedik napra addig, hogy képes leszel megfesteni egy virágcsendéletet, egy tájat vagy bármilyen látott, elképzelt dolgot úgy, hogy a színek összhangban legyenek egymással. Az általad kevert színek  visszatükrözik a természet színpompáját, szépségét, egyben esztétikai örömöt okozva neked, az alkotónak, valamint a nézők számára is.

A festő tanfolyamon a színkeverést és színkombinációkat célzó gyakorlatok kezdők és tapasztaltabb festők számára egyaránt hasznosak.

A festés és rajzolás fantasztikus módja annak, hogy frissítsd a kreativitásod, valamint kipróbálj új megközelítéseket vagy technikákat. A három nap során megtanulod tudatosan használni a színeket alkotásaidban.

Mivel alkotunk?

A tanfolyamon akril festéket használunk, mivel ezzel nagyon jól érzékeltethető a kép hangulata, vastag rétegben is felvihető és  gyorsan szárad.

A festőtanfolyamon készült fotókat itt látod »

Kinek ajánljuk?

Ahhoz, hogy szép színes képeket, festményeket készíts  – azon kívül, hogy fontos a színek ismerete -, tudnod kell megrajzolni először azt, amit szeretnél megfesteni,

ezért ez a tanfolyam azoknak szól, akik már elvégezték a jobb agyféltekés rajztanfolyamot. ( itt vagy bárhol) és még kezdők vagy  tapasztalatlanok a színek használatában.

 

A jobb / bal agyfélteke működéséről és jelentőségéről. bővebben itt»